INGREDIENTAI: 400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai levandų
2 šaukštai agavos sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Levandų žiedus su klevų sirupu pakaitiname, nukeliame nuo ugnies, uždengiame ir paliekame valandai kambario temperatūroje.
2.
Į dubenį supilame grietinėlę, levandų ir agavų sirupo mišinį, išmaišome ir paliekame 30 minučių - 1 valandai. Per tankų sietelį perkošiame grietinėlę, stengdamiesi išspausti kiek galima daugiau aromato iš sietelyje likusių levandų.
3.
Grietinėlę išplakame iki putų ir dedame į šaldymo kamerą. Po 10 minučių ledus dar kartą išmaišome. Tą patį padarome po 30 minučių. Procedūrą kartojam kas 30 minučių tol, kol ledai sušąla tiek, jog nebepasiduoda jokiems bandymams išmaišyti.
4.
Arba sušalusius ledus ištraukiame, paliekame dešimčiai minučių kambario temperatūroje ir plaktuvo pagalba sutriname iki vientisos masės.