INGREDIENTAI: pagal poreikį morkų
pagal poreikį svogūnų laiškų
pagal poreikį krapų
pagal poreikį salierių
pagal poreikį morkų
pagal poreikį baziliko lapelių
pagal poreikį petražolių
pagal poreikį paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Morkas nuskusti. Morkas ir salierus smulkinti kapokliu. Paprikas pjaustyti skiltelėmis.
2.
Šviežius svogūnų laiškus, krapus, baziliką, petražoles džiovinu nesmulkintas.
3.
Ant džiovyklės patiesti kepimo popierių, į lentynas sudėti paprikas, morkas ir salierus, paskirstyti svogūnų laiškus, krapus, baziliką, petražoles.
4.
Džiovinti 55 C laipsnių temperatūroje džiovyklėje, kol taps trapios.
5.
Svogūnų laiškus, krapus, baziliką, petražoles susmulkinti kapokliu. Visas džiovintas daržoves sumaišyti. Laikyti prieskonius sausai ir sandariai uždarytus.
Patarimai:
•
Puikus ir kvapnus mišinys išeina iš džiovintų svogūnų laiškų ir krapų.