INGREDIENTAI: 4 vienetai burokėlių (virtų)
2 vienetai morkų
1/3 galvos kopūstų
2 šaukštai acto
1 saujelė lauro lapų
1 vienetas sultinio kubelių
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskonių
Patiekiant:
4 riekės šviesios forminės duonos
1 skiltelė česnako
šiek tiek sviesto
Kepimui:
šiek tiek ghee sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Morkas ir kopūstą supjaustome, pakepiname ghee svieste.
2.
Burokėlį sutarkuojame.
3.
Užverdame vandenį, įdedame sultinio kubelį, beriame druskos, prieskonių pagal skonį, suberiame daržoves, įdedame lauro lapų ir pipirų. Verdame, kol daržovės suminkštės. Lauro lapus rekomenduojama išimti po 10 min., kad sriuba neapkarstų.
4.
Baltos duonos riekes paskrudiname, įtriname česnaku, patepame sviestu. Kadangi valgytojai pasitaikė išrankūs, tai šefe prieš valgant sriubą, dar įsibėrė tik sau pupelių ir įsidėjo graikiško jogurto. Galima dar būtų skaninti džiovintais grybais.
Patarimai:
•
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!