INGREDIENTAI: 2 stiklinės kefyro (arba pasukų, išrūgų)
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė kvietinių miltų
0.5 vieneto apelsinų (arba citrinos, tarkuotos žievelės, nebūtina)
1/4 stiklinės aliejaus
4 šaukštai sviesto (+ šiek tiek kepimo formos patepimui)
1 šaukštelis sodos (arba 1.5 šaukštelio kepimo miltelių)
pagal skonį vanilės
pagal skonį cinamono
pagal poreikį sėlenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti manų kruopas, supilti kefyrą (ne visą, palikti porą šaukštų sodai nugesinti), suberti cukrų, druską ir išmaišyti. Palikti brinkti 30 minučių.
2.
Sviestą ištirpinti.
3.
Sodą nugesinti - suberti į puodelį, įpilti kefyro, sumaišyti.
4.
Tuomet į dubenį su paruošta manų kruopų mase įtarkuoti apelsino žievelės, įsijoti miltus, supilti sodą, aliejų, tirpintą sviestą ir viską išmaišyti.
5.
Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti sėlenomis ir supilti paruoštą masę.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 40 minutes. Ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, pagaliukas turi likti švarus.
Patarimai:
•
Spalvai išgauti buvo naudojama apelsino žievelė, tačiau jos naudoti nėra būtina.
•
Matavimams buvo naudota 200 ml stiklinė.