INGREDIENTAI: 1 vienetas prancūziško batono
80 gramų rikotos sūrio
80 gramų vytinto kumpio (pvz."Prosciutto", "Serrano")
1 vienetas kriaušių
1 vienetas citrinų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 pundelis gražgarsčių
pagal skonį skysto medaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, riekeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir trumpai apskrudinkite jas įkaitintoje iki 160-170°C temperatūros orkaitėje, apie 5 minutes iki kol gražiai paruduos.
2.
Kriaušes supjaustykite skiltelėmis, citriną perpjaukite pusiau ir apšlakstykite kriaušes citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
3.
Ant vienos kumpio juostelės uždėkite skiltelę kriaušės ir susukite.
4.
Kiekvieną apskrudintos duonos riekelę aptepkite sūriu, ant viršaus uždėkite po gražgarščių lapelį, kriaušės skiltelę apsuktą kumpiu, apšlakstykite medumi ir užberkite pipirų.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!