INGREDIENTAI: Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
70 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių
Įdarui:
300 gramų kiaulienos faršo
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį berti miltus, įmušti kiaušinį, dėti grietinę, įtarkuoti sviestą. Tešlą išminkyti, uždengti ir pusvalandžiui dėti į šaldytuvą.
2.
Svogūną smulkiai sukapoti, morkas sutarkuoti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti svogūną, kol suminkštės, tuomet dėti morkas ir dar kelias minutes pakepinti, kol susileis. Palikti pravėsti. Sutrinti elektriniu trintuvu į kreminę masę.
3.
Faršą išmaišyti su daržovėmis ir prieskoniais.
4.
Tešlą padalinti į maždaug 25 - 30 vienodo dydžio gabalėlių. Kiekvieną suformuoti į kamuoliuką ir iškočioti vienodo dydžio paplotėliais.
5.
Į kiekvieną tešlos paplotėlį dėti įdaro, suskleisti, bet nesuspausti. Dėliti vieną šalią kito į kepimo popieriumi išklotos formos dugną.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Patiekiant pabarstyti smulkintais krapais. Skanaus!