INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (virtų)
150 gramų vištienos (virtos, keptos ar rūkytos)
100 gramų pievagrybių
2 vienetai raugintų agurkų
1 vienetas morkų (virtos)
pagal poreikį majonezo
4 vienetai kiaušinių trynių (virtų)
pagal poreikį aliejaus
REKOMENDUOJAME:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pievagrybius supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti pievagrybius ir kepti kelias minutes iki kol parus ir iškeps. Atidėti ant popierinio rankšluostėlio, kad susigertų riebalai.
3.
Bulves sutarkuoti, agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais, vištieną susmulkinti, morką sutarkuoti arba supjaustyti nedideliais gabaliukais, kiaušinių trynius sutarkuoti.
4.
Specialų žiedą salotų sluoksniavimui (tinka ir nusegamas pyrago formos žiedas apie 18 cm skersmens) apsukti maistine plėvele, kad neprilptų salotos. Padėti ant lėkštės, kurioje norite formuoti salotas.
5.
Į paruoštą žiedą dėti bulves, jas švelniai paspausti šaukštu ir išlyginti per visą plotą, sudėti agurkus, grybus, vištieną ir morkas, tuomet dėti majonezo ir paskirstyti per visą morkų sluoksnį, ant viršaus suberti kiaušinių trynius. Prieš tiekiant, žiedą nuimti. Bet jei norisi, galima tiekti ir tiesiog dubenyje.