TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Andriejus Saugardas Dovainė Andrius Saugirdas Saugirdė
Bulvių troškinys orkaitėje su mėsa, pievagrybiais ir grietinėle
Troškinys orkaitėje su bulvėmis ir mėsa

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų triušienos (arba vištienos krūtinėlės)
8 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
200 gramų pievagrybių
100 gramų špinatų
100 gramų grietinėlės (arba 2 šaukštų grietinės)
100 gramų vyšninių pomidorų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal poreikį vandens (karšto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti stambesniais kubeliais pjaustytas nuskustas bulves ir svogūną. Kepti ant šiek tiek stipresnės ugnies, kol viskas gražiai apskrus.

2.
Sudėti triušienos gabalėlius ir kepti dar apie 5-7 minutes. Galiausiai dėti per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, įspausti česnakus, paprikos miltelius.

3.
Viską pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišyti ir pakepti 2-3 minutes.

4.
Keptuvės turinį sudėti į gilesnį troškinimo indą, įpilti karšto vandens, kad ne pilnai iki pusės apsemtų. Supilti grietinėlę ar grietinę, permaišyti ir troškinti 180 C laipsnių orkaitėje 20-30 minučių. Galiausiai sudėti špinatus, išmaišyti ir iš karto patiekti.




admin · 2022-03-29 21:00 · 335 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt