INGREDIENTAI: Tešlai:
120 gramų ryžių miltų
70 gramų kokosų aliejaus
70 gramų obuolių tyrės (šaltos)
40 gramų avinžirnių miltų
55 gramai vandens (šilto)
30 gramų kukurūzų miltų
15 gramų linų sėmenų
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų obuolių tyrės
100 gramų baltų pupelių (virtų arba konservuotų)
3 šaukštai klevų sirupo
15 gramų kukurūzų krakmolo
0.5 šaukštelio malto cinamono
Viršui:
2 vienetai obuolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sumalame linų sėmenis ir užpilame vandeniu. Paliekame 3-5 minutėms.
2.
Persijojame miltus su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
3.
Linų sėmenis sumaišome su sirupu ir šalta obuolių tyre. Pilame kokosų aliejų ir labai gerai išmaišome iki emulsijos. Suberiame miltų mišinį, išmaišome mentele.
4.
Įsukame tešlą į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 15 min.
5.
Įdarui smulkintuve sutriname virtas pupeles, obuolių tyrę, klevų sirupą, krakmolą ir cinamoną. Pertriname per sietelį.
6.
Obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis.
7.
Tešlą rankomis paskirstome kepimo formoje ir subadome šakute. Ant viršaus paskirstome įdarą ir obuolius.
8.
Pyragą kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
9.
Atvėsiname kepimo formoje ir pastatome į šaldytuvą 2 val, galima palikti per naktį.
Patarimai:
•
Kepimo forma 28 cm skersmens.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!