TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Ukrainietiški varškiniai virtinukai su uogomis
Ukrainietiški varškiniai virtinukai su uogomis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 gramų varškės
200 gramų miltų
5 šaukštai aliejaus (švelnaus skonio)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai pieno
3 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubraukto)
1 žiupsnelis druskos (+ virimo vandeniui pasūdyti)
Įdarui:
150 gramų šilauogių (ar kitų uogų, tinka ir šaldytos)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį paplakam truputį su pienu, pilame aliejų, dedam varškę, cukraus pudra, druską, išmaišome.

2.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir į juos supilam paruoštą masę. Išminkome minkštą tešlą.

3.
Ant miltais pabarstytos lentos maždaug į riešo storumo volelį sukočioti tešlą. Supjaustyti 2-2,5 cm storio gabalėliais.

4.
Ant lentos pasipylus šaukštą miltų, gabalėlį pavolioti ir ant delno paplėsti. Ant jo dėti iš anksto nuplautas ir apdžiovintas uogas (vienam virtinukui - šaukštą uogų).

5.
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virtinukams užvirus ir pakilus, paspausti su kiaurasamčiu, kad apsiverstų, dar kartą užvirinti (nepervirti, nes sukris).

6.
Tinka patiekti su trintomis uogomis, uogiene ar grietine.


Patarimai:

Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!




admin · 2022-05-26 00:00 · 284 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt