INGREDIENTAI: 400 mililitrų kefyro
2 vienetai agurkų
8 vienetai krevečių be kevalo
1 pundelis svogūnų laiškų (smulkintų)
1 pundelis krapų (smulkintų)
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio česnako granulės
pagal skonį druskos
1 šaukštas sviesto (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sviestą ištirpiname keptuvėje. Suberiame krevetes, pagardiname druska, paprikos ir česnako milteliais. Kepame kelias minutes.
2.
Agurkus nuskutame ir supjaustome stambokais gabaliukais. Sudedame į maisto smulkintuvą.
3.
Ten pat beriame smulkintus žalumynus, česnako skiltelę, supilame kefyrą, įberiame žiupsnį druskos. Sutriname iki vientisos konsistencijos masės.
4.
Sriubą pilstome į stiklinaites. Krevetes neriame ant iešmelių ir patiekiame.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!