INGREDIENTAI: 200 gramų varškės (birios, jei naudosit drėgną, reikės kiek daugiau miltų)
1 vienetas kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę dėti į dubenį, įberti cukraus, druskos, įmušti kiaušinį ir gerai ištrinti. Berti miltus ir minkyti tešlą. Tešla turi būti minkoma, nelabai limpanti prie rankų, bet minkšta, jei reikia, galima dar įberti miltų.
2.
Tešlą suformuoti į ilgą, nestorą volelį ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
3.
Į puodą pilti vandens, užvirti ir sudėti varškėtukus, kai iškils į paviršių, pavirti dar 2 - 3 minutes. Tuomet išgriebti.
4.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti, sudėti varškėtukus ir apkepti iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus. Tinka tiekti su ištirpintu sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu.