INGREDIENTAI: 300 gramų krevečių be kevalo (32 vnt.)
2 vienetai morkų
2 vienetai agurkų
8 lapai ryžių popieriaus
1 sauja ryžių makaronų
1 saujelė gražgarsčių
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų (šviežiai)
pagal skonį druskos
pagal poreikį saldžiarūgščio padažo
pagal poreikį teriyaki padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžių makaronus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 15 min pastovėti.
2.
Agurkus ir morkas supjaustome plonais šiaudeliais.
3.
Po vieną ryžių lapą merkiame į vandenį, kol suminkštės. Maždaug 1 minutei. Nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Dedame ant medinės lentos. Ant krašto apačioje dėliojame krevetes. Aš dėjau po 4 vienam suktinukui. Ant viršaus dedame agurkų ir morkų šiaudelius, ryžių makaronus, gražgarsčių lapelius. Pabarstome druska, šviežiai grūstais pipirais. Lankstome užkandį. Pirmiausia užlenkiame šoninius kraštus. Tada nuo apačios sukame suktinuką iki viršaus. Taip paruošiame visus užkandžius. Sudedame ant lėkštės arba medinės lentelės. Stengiamės, kad ritinėliai vienas kito neliestų, nes gali sulipti.
4.
Patiekiame su saldžiarūgščiu ir teriyaki padažais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!