INGREDIENTAI: 325 gramai kvietinių miltų
250 mililitrų kefyro
75 gramai sviesto (šalto)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir persijokite.
2.
Sviestą supjaustykite gabalėliais ir dėkite į miltus, lengvai pirštais viską ištrinkite (nieko baisaus, jei liks sviesto gabalėlių, jie padarys šiuos kepinius minkštesniais). Supilkite kefyrą, suberkite druską ir rankomis arba šaukštu lengvai maišykite, kol tešla sušoks į vieną lipnų rutulį. Tik nepermaišykite!
3.
Dėkite tešlą ant kepimo popieriaus lakšto ir iškočiokite ar suspauskite rankomis iki 2 cm storio. Stikline ar sausainių formelę
4.
Išdėkite tešlą ant pergamentinio popieriaus lakšto ir suploninkite, suformuodami apie 2 cm storio apskritimą. Stiklinės pagalba išspauskite apskritimus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad nesiliestų kepant.
5.
Kepkite 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min arba kol paruduos ir taps traškūs.
6.
Pateikiau su rūkyta lašiša, mocarelos sūriu bei gražgarstėmis, pagardinau balzaminio acto kremu.