INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo jautienos kumpio
500 gramų pievagrybių
400 mililitrų sultinio
400 mililitrų raudono vyno (sauso)
170 gramų šaltai rūkytos šoninės
3 vienetai svogūnų
2 vienetai morkų
2 šaukštai kvietinių miltų
1 pundelis petražolių (smulkintų)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų tyrės
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis džiovintų čiobrelių
pagal poreikį sviesto (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje, kol apskrus. Atidedame į šalį.
2.
Jautieną supjaustome stambiais gabalėliais.
3.
Miltus sumaišome su druska, pipirais. Miltuose apvoliojame jautienos gabaliukus ir apkepame keptuvėje, kurioje kepė šoninė. Jautieną išimame iš keptuvės ir taip pat atidedame į šalį.
4.
Svogūnus ir česnakus nulupame ir supjaustome svogūną stambiais pusžiedžiais, o česnaką stambiais gabalėliais.
5.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname svogūnus ir česnakus, kol šiek tiek apskrus.
6.
Į troškintuvą dedame šoninę, jautieną, svogūnus ir česnakus.
7.
Morkas nuskutame ir supjaustome stambiais gabalėliais. Taip pat sudedame į troškintuvą. Beriame lauro lapus, džiovintą čiobrelį, dedame pomidorų tyrę, pilame raudono vyno. Jei trūksta skysčio, pilame sultinio. Troškinys turėtų būti vos vos apsemtas. Galima troškinį užvirti ant ugnies, o tada perkelti į orkaitę.
8.
Kepti 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 3 – 4 val.
9.
Pievagrybius nuplauname, padaliname į 4 dalis.
10.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame pakepiname pievagrybius.
11.
Baigiant kepti troškiniui, įmaišome grybus. Ir leidžiame dar ramiai pastovėti orkaitėje apie 15 min. Pabarstome smulkintomis petražolėmis ir skanaujame.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!