TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Fantastiškas tortas "Juodasis miškas"
Fantastiškas tortas "Juodasis miškas"

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
160 gramų miltų
150 gramų cukraus
2 šaukštai kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Vyšnioms:
300 gramų šaldytų vyšnių
4 šaukštai brendžio (ar likerio)
3 šaukštai cukraus
Kremui:
450 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
4 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Šokoladiniam kremui:
150 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
30 gramų sviesto
5 gramai želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vyšnias geriau pasiruošti iš vakaro. Jas užpilame cukrumi, alkoholiu ir paliekame per naktį šaldytuve. Susidariusį skystį nupilame (galima prakiesti su vandeniu). Jei trūksta saldumo - įberiame į sirupą cukraus. Šiuo sirupu laistysime biskvitus.

2.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi plakame elektriniu plaktuvu, kol masė padvigubės ir taps tiršta. Tuomet persijojame kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir atsargiai šaukštu įmaišome į kiaušinius. Pilame į kepimo popieriumi iškolotą skardą ir kepame iki 190 °C įaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių, tikriname mediniu pagaliuku. Iškeptą atvėsiname ir perpjauname į 4 lakštus.

3.
Kremui grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo.

4.
Šokoladiniam kremui želatiną užpilame 15 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Šokoladą ir sviestą puode maišydami ištirpiname ant mažos ugnies, supilame ištirpintą želatiną, išmaišome. Viską atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome ją į šokoladą ir išplakame mikseriu mažu greičiu. Turi gautis purus, nesukritęs kremas. Pastatome trumpam į šaldytuvą, kad pradėtų stingti, t.y. kad tepant netekėtų nuo biskvito.

5.
Surenkame tortą: dedame į formą biskvitą, sulaistome sirupu (4-5 v.š.), dedame pusę vyšnių, tepame pusę grietinėlės. Ant grietinėlės dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, pilame šokoladinį kremą. Dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, dedame likusias vyšnias ir grietinėlę, uždengiame ketvirtu biskvitu. Tortą reikėtų palaikyti bent parą, o dar geriau - dvi. Tuomet atsiskleidžia tikrasis jo skonis. Puošiame kaip kam patinka - grietinėle, šokoladu ar kt. Skanaus!




admin · 2022-05-30 03:00 · 351 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt