INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijų (jaunos)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Pomidorų padažui:
1 vienetas pomidorų (mėsingo)
2 saujos džiovintų pomidorų (arba saulėje džiovintų)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
Riešutams:
100 gramų anakardžių riešutų
0.5 vieneto citrinų (reikės sulčių)
2 šaukštai maistinių mielių
Padažui:
1 pundelis baziliko
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukštai maistinių mielių
1 saujelė kedro riešutų (ar kitokių mėgstamų)
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Anakardžius iš vakaro išmirkyti vandenyje - anakardžius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 1-2h arba virkite 10 min vandeniui nuolat burbuliuojant.
2.
Cukinijos lakštams nuplaukite cukiniją (geriau jauną, kad sėklos būtų kiek galima mažiau išsivysčiusios) ir labai plonai supjaustykite lakštais (1-3mm). Lengviausia tai padaryti kopūstų tarka.
3.
Išdėliokite cukinijos "lakštus-makaronus" ant skardos ir visus gerai apibarstykite druska, tai padės ištraukti skystį. Pasidėkite į šalį.
4.
Anakardžių "rikotos" sluoksniui į trintuvą (maistinį kombainą) sudėkite išmirkytus anakardžius, 2 šaukštus maistinių mielių, pusės citrinos sultis, žiupsnį druskos ir gerai sutrinkite. Turi pavykti košelė.
5.
Pesto padažui į trintuvą sudėkite pundelį bazilikų, 1 česnako skiltelę, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus maistinių mielių, saujelę kedro (ar kitokių) riešutų ir gerai sutrinkite.
6.
Pomidorų padažui į trintuvą sudėkite lengvai pasmkulkintą pomidorą, 1 česnako skiltelę, suberkite džiovintus pomidorus ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sutrinkite.
7.
Popieriniu rankšluosčiu nuvalykite išsiskyrusį skystį iš cukinijų.
8.
Pradėkite sluoksniuoti: ant lėkštės pasidėkite 2 (vieną šalia kito) cukinijos lakštus. Užtepkite 1/3 pomidorų padažo. Uždėkite 2 cukinijos lakštus ir užtepkite 1/2 pesto padažo. Vėl uždėkite cukinijos lakštus ir užtepkite 1/2 anakardžių rikotos. Pakartokite šį procesą dar kartą. Galiausiai uždėkite 2 cukinijos lakštus ir užpilkite likusį pomidorų padažą.