TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Greita riešutų duona
Greita naminė riešutų duona



INGREDIENTAI:
155 mililitrai vandens (šilto)
150 gramų ruginių miltų
110 gramų rupių kvietinių miltų
100 gramų graikinių riešutų
25 gramai sviesto (ištirpinto)
10 gramų šlapių mielių
1 šaukštas medaus
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus (skardai patepti)
šiek tiek pieno (duonai aptepti)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišyti medų ir 60 ml šilto vandens. Taip pat sudėti mieles, pamaišyti, kad ištirptų. Šiek tiek palaukti, o tada supilti sviestą ir likusį vandenį.

2.
Suberti miltus, druską ir sukapotus riešutus. Užminkyti tešlą ir minkyti ~ 10 min., kol tešla nelips prie rankų. Suformuoti kamuoliuką, dėti atgal į dubenį, uždengti maistine plėvele ar švariu rankšluostėliu ir palikti šiltai ~1 val. pakilti.

3.
Tada suformuoti pailgą kepaliuką ir dėtį jį į aliejumi pateptą skardą, vėl uždengus palikti ~ 1 val. pakilti.

4.
Pakilusiam kepaliukui padaryti keleta pjūvių, aptepti pienu ir šauti į orkaitę, įkaitintą iki 220 C laipsnių (aš dar 5 min. palaikiau su garais). Po 5 min. temperatūrą sumažinti iki 190 C ir kepti dar ~25- 30 min, kol duonelė gražiai paruduos.



Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.



admin · 2022-05-31 03:00 · 295 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt