INGREDIENTAI: 1 vienetas vištienos krūtinėlės (didesnės)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas morkų
1 šaukštas majonezo (arba jogurto)
1 šaukštas kietojo sūrio (tarkuoto, apytikriai)
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal skonį prieskonių vištienai (naudojau česnakinius)
pagal skonį persilado prieskonių
pagal skonį prieskonių (naudojau naminius)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį kokosų aliejaus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjausčiau mažais gabaliukais, kuo mažesni gabaliukai, tuo geriau. Įmušti kiaušinį, dėti majonezą, berti sūrį, morką sutarkuoti smulkia burokine tarka ir suberti į dubenį, tuomet berti krakmolą ir miltus. Įberti vištienos prieskonių, persilado prieskonius, prieskonius, pipirus, druską ir išmaišyti.
2.
Iš paruoštos masės formuoti kepsnelius, man pavyko suformuoti 6.
3.
Į keptuvę dėti aliejaus, įkaitinti, dėti kepsnelius ir kepti iš abiejų pusių iki kol iškeps.