INGREDIENTAI: Šokoladiniam kremui:
185 gramai grietinėlės, 35% riebumo
0.5 šaukšto cukraus
Šokolado putėsiams:
33 gramai juodojo šokolado
Tešlai:
700 gramų kreminės varškės
420 gramų oreo sausainių
5 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinėlės
180 gramų cukraus
115 gramų grietinės
60 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio druskos
Papuošimui:
šiek tiek oreo sausainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
2.
Tešlai sviestą išlydykite. Virtuvės kombaine susmulkinkite 190 g oreo sausainių, tada įpilkite sviestą ir viską dar karta susmulkinkite iki šlapio smėlio konsistencijos. Išberkite sausainių masę į kepimo formą ir išlyginkite formuodami pagrindą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 12 minučių. Išimkite iš orkaitės ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 130 C.
3.
Virtuvės kombaine rupiai sumalkite 190 g oreo sausainių ir išimkite juos. Į virtuvės kombaino indą sudėkite varškę, cukrų, kiaušinius, grietinę, vanilės ekstraktą, druską ir malkite kelias sekundes (vidutiniu arba dideliu greičiu) kol visi ingredientai susijungs ir įdaras taps vienalytis. Neplakite ir nemalkite ilgai, nes tešla pagaus daug oro ir vėliau kepdama pakils, o ištraukta iš orkaitės sukris. To mums tikrai nereikia. Įmaišykite su mentele susmulkintus oreo sausainius.
4.
Įpilkite varškės įdarą į kepimo formą ant sausainių pagrindo ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 val. - 1 val. 30 min. Įdaro kraštai turi sustingti, o vidus - būti žele konsistencijos (jokiu būdu neskystas ir bėgantis). Išimkite iš orkaitės ir padėkite ramiai atvėsti kepimo formoje iki kambario temperatūros. Uždenkite maisto plėvele ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai (mažiausiai 4 val.). Virtuvės kombaine susmulkinkite 50 g oreo sausainių. Suplakite grietinėlę su cukraus pudra ir sumaišykite su oreo sausainiais. Išimkite pyragą iš kepimo formos (jei sunkiai išsiima, tai šonus pašildykite ir tada ištirps sviestas ir pyragas lengvai atsiskirs nuo sienelių ir jis bus lengva išimti). Tolygiai paskirstykite grietinėlę.
5.
Šokoladiniam kremui grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir užvirkite. Užpilkite ant šokolado ir palikite 2 min. Maišykite viską kol šokoladas visiškai ištirps ir masė taps vienalytė. Perpilkite masę į sandarų indą, uždarykite ir įdėkite nakčiai į šaldytuvą. Išimkite masę iš šaldytuvo ir suplakite ją su mikseriu iki kreminės konsistencijos. Plakite vidutiniu arba dar geriau - minimaliu greičiu. Kremas gan greitai susiplaks ir galima jį lengvai perplakti. Kremas turi būti kreminės, labiau tepamos nei standžios konsistencijos.
6.
Viršų papuoškite su šokoladinių kremu ir oreo sausainiais. Skanaus.