TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Purūs kefyro blynai su mėlynėmis
Purūs kefyro blynai su mėlynėmis uogomis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
2 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės kefyro
1 stiklinė mėlynių (naudojau šaldytas, bet tinka ir šviežios)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis cinamono
šiek tiek aliejaus
Patiekiant:
šiek tiek klevų sirupo
šiek tiek sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cukrų ir cinamoną.

2.
Mėlynes sumaišykite su 2 v. š. miltų ir atidėkite į šalį.

3.
Dubenyje su miltais padarykite per vidurį duobutę ir įpilkite ten kefyrą ir kiaušinius. Po truputį įmaišykite sausus ir šlapius ingredientus. Keletą grūdelių gali likti. Labai svarbu nepermaišyti tešlos. Įmaišykite mėlynes ir palikite tešlą pastovėti maždaug 10 min.

4.
Įkaitinkite keptuvę ir su silikoniniu teptuku patepkite ją su aliejumi. Kepkite blynus ant vidutines ugnies maždaug 3 min.

5.
Pateikti su klevų sirupu ir/ar sviestu. Mums pakanka vien klevu sirupo :) Blynai pavyksta minkšti, purūs ir lengvi, su mėlynių salelėmis:) Kadangi tešloje labai mažai cukraus (1 v.š.) tai prie jų puikiai tinka klevu sirupas arba medus:)


Patarimai:

Gerų blynų paslaptis - nepermaišyti tešlos. Permaišius glitimas pradės "dirbti" ir blynai bus guminiai.


Kadangi šiems blynams naudojame sodą, todėl irgi labai svarbu NEPERMAIŠYTI tešlos:) Nes kepant blynukai nepakils taip, kaip turėtų, ir nebus purūs.




admin · 2022-06-01 00:00 · 292 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt