INGREDIENTAI: 1 vienetas sviestinio moliūgo
3 šaukštai aliejaus (kepimui)
1 šaukštelis česnako granulės
0.5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
šiek tiek druskos (geriau rupios)
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgą supjaustome piršto ilgio ir storio lazdelėmis.
2.
Merkiame į vandenį ir paliekame nuo 30 minučių, o geriau per naktį. Tai pašalins dalį krakmolo ir moliūgų “bulvytės“ bus traškesnės.
3.
Išėmę iš vandens labai gerai nusausiname.
4.
Apšlakstome aliejumi, pabarstome prieskoniais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Pašauname į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Padidiname kaitrą iki 210 C laipsnių ir pakaitiname dar 2-4 min, kad gražiai apskrustų.
6.
Pateikiame apibarstę druska ir petražolėm.
7.
Skanaujame su mėgstamu padažu, pavyzdžiui jogurto - citrinų ir medaus arba garstyčių - majonezo.