INGREDIENTAI: 16 šaukštų kvietinių miltų
300 mililitrų gazuotas mineralinis vanduo
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
4 šaukštai aliejaus
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, supilame aliejų, pieną ir mineralinį vandenį. Rankiniu smulkintuvu, kitaip dar vadinamu „blenderiu“ suplakame masę iki vientisos konsistencijos. Tešlai leidžiame apie 20 min pastovėti ir „subręsti“.
2.
Keptuvę patepame šlakeliu aliejaus. Į įkaitintą keptuvę pilame samtį tešlos, tolygiai paskirstome. Kai apkeps viena pusė, apverst ir kept kitą pusę. Taip iškepame visus lietinius.
3.
Skanaujame. Puikiai tinka su uogiene, šviežiomis ar šaldytomis uogomis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!