INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų medaus
1 sauja džiovintų vaisių (naudojau razinas, spanguoles)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukti kartu su medumi ir cukrumi. Įmušti kiaušinius ir viską išmaišyti.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cinamonu ir po truputį, maišant, suberti į kiaušinių-sviesto masę. Įberti žiupsnelį druskos ir saują pasirinktų džiovintų uogų. Viską dar kartą gerai išmaišyti.
3.
Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi ištiestą pyragų kepimo formą.
4.
Kepti iki 160-180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Iškepus pyragą, palikti atvėsti.
5.
Atvėsusį pyragą dekoruoti pasirinktais papuošimais pagal jūsų fantaziją. Aš dekoravau, apliedama baltu cukriniu glaistu ir apibarstydama valgomais kalėdiniais papuošimais, mini zefyriukais bei sirupe mirkytomis vyšniomis.
Patarimai:
•
Mano kepimo formos dydis 900 ml.