INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
540 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
150 mililitrų grietinėlės (30 % riebumo)
150 gramų šaltai rūkytos šoninės
7 vienetai vyšninių pomidorų (didesnių arba 9 mažesnių)
15 vienetų žaliųjų alyvuogių (arba juodųjų, apytikriai)
4 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje, didesnių arba 5 mažesnių)
1 skiltelė česnako (didesnės arba 2 mažesnių)
0.5 šaukštelio druskos
pagal skonį prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustyti gabaliukais.
2.
Į dubenį suberti miltus, sudėti sviestą, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską ir kepimo miltelius ir išmaišyti. Gerai išminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 1 valandai.
3.
Įdarui į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinius, supilti grietinėlę ir sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Nedideliais gabaliukais supjaustyti šoninę, saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuoges. Sudėti į dubenį su varškės mase. Įspausti česnako, pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis, druska ir išmaišyti.
5.
Ant kepimo popieriaus lapo dėti atšaldytą tešlą, uždengti kitu kepimo popieriaus lapu ir iškočioti tešlą. Lakštą su kepimo popieriumi perkelti į kepimo formą (naudojau 23 cm skersmens) su nusegamais kraštais. Tešlą paskirstyti ne tik ant dugno, bet ir šonų, kad būtų dailūs kraštai. Tuomet supilti varškės įdarą, sudėti vyšninius pomidorus ir šiek tiek įspausti.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 1 valandą. Kai iškeps, atvėsinti ir tik tuomet pjaustyti.
Patarimai:
•
Originaliame recepte į varškės masę dedasi tik šoninė, bet man norėjosi daugiau pikantiškumo, todėl įdėjau kelis ingredientus pagal savo skonį.