INGREDIENTAI: 100 g žirnių, džiovintų
100 lęšių, žalių džiovintų
1 morkos, nemažos
100 g virtų pieniškų dešrelių
1 česnako skiltelės
Šlakelio aliejaus
Pagal skonį mėgstamų prieskonių
Druskos
1 stiklinės daržovių sultinio, tirpaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žirnius išbrinkinkite per naktį ir virkite kartu su lęšiais daržovių sultinyje. Virkite maždaug apie 15 - 20 min. ant mažos ugnies. Įkaitintame aliejuje keptuvėje pakepinkite griežinėliais supjaustytas morkas, susmulkintą česnaką ir kepkite tol, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite pjaustytas dešreles ir dar pakepkite kelias min., pabarstykite prieskoniais. Tada dėkite dešreles su daržovėmis į puodą su žirniais ir lęšiais, jei reikia - pasūdykite, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite tol, kol žirniai bus minkšti. Prieš valgant troškinį apibarstykite skrudinto migdolo drožlėmis.