INGREDIENTAI: Tešlai:
2 stiklinės kvietinių miltų
400 gramų špinatų
4 vienetai kiaušinių
3/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
3/4 stiklinės cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų maskarponės sūrio
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į smulkintuvą sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, supilkite aliejų ir sutrinkite iki tyrelės masės.
2.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps balta ir puri. Plona srovele supilkite špinatų masę ir nuolat plakite.
3.
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įsijokite į špinatų masę. Gerai išmaišykite.
4.
Į metalines keksiukų formeles dėkite popierinius "sijonėlius" ir pripildykite 3/4 tūrio masės.
5.
Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba, kol keksiukai iškeps. Atvėsinkite.
6.
Kremui sumaišykite grietinėlę, maskarponės sūrį, citrinos sultis ir cukraus pudrą. Plakite, iki kol masė taps tiršta. Kremą sukrėskite į konditerinį maišelį.
7.
Nuo keksiukų nupjaukite viršūnėles ir sutrinkite iki trupinukų.
8.
Ant nupjautų keksiukų viršaus spauskite kremą suformuodami kepurėles ir ant viršaus užberkite žalius trupinukus. Galite puošti ir uogomis, bus šventiškiau.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!