INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių
280 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
220 gramų cukraus pudros
200 gramų sviesto
60 gramų maltų migdolų
30 gramų kakavos
10 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Minkštą sviestą išplakti iki purumo. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Suberti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Suberti persijotą cukraus pudrą, kepimo miltelius ir maltus migdolus. Išmaišyti.
2.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišyti kakavos miltelius.
3.
Kekso formą patepti riebalais. Sluoksniais sudėti tešlas (pusę tamsios, pusę šviesios ir t. t.). Šiek tiek pamaišyti šakute.
4.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 1 val.
5.
Iškepusį keksą ataušinti ant grotelių.
Patarimai:
•
Naudota 25 x 11 cm kepimo forma.