TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Panna Cotta su uogomis
Panna Cotta su uogomis

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Kremui:
250 mililitrų grietinėlės (naudojau 33 % riebumo)
250 mililitrų pieno (naudojau 2.5 % riebumo)
50 gramų cukraus
1 šaukštas vanilės ekstrakto
8 gramai želatinos (smulkios)
50 mililitrų vandens
Viršui:
200 gramų aviečių (trintų, arba kitų uogų, gali būti šaldytos)
50 gramų cukraus (arba pagal skonį)
50 mililitrų vandens
2 šaukšteliai krakmolo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį pilti vandenį, berti želatiną, išmaišyti ir palikti 15 minučių iki kol išbrinks.

2.
Į puodą supilti pieną, grietinėlę, dėti vanilės ekstraktą, berti cukrų ir išmaišyti. Kaitinti ant vidutinės kaitros iki kol paviršiuje atsiranda maži burbuliukai, užvirti nereikia.

3.
Nukelti nuo ugnies, dėti želatinos masę, intensyviai maišyti iki kol želatina ištirps ir tolygiai pasiskirstys.

4.
Į indelius supilstyti kremą su želatina. Palikti pastovėti iki kol visiškai atvės. Padėti į šaldytuvą 2 - 4 valandoms iki kol sustings.

5.
Į dubenį supilti vandenį, suberti krakmolą ir išmaišyti.

6.
Aviečių sluoksniui į puodą sudėti avietes, berti cukrų ir kaitinti ant silpnos ugnies iki kol užvirs. Supilti krakmolo masę, maišyti iki kol sutirštės. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti.

7.
Į indelius ant sustingusio kremo sudėti paruoštą aviečių masę. Papuošti pagal savo skonį, dėti į šaldytuvą iki kol sustings.




admin · 2022-06-12 15:00 · 312 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt