TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Saldžiarūgštė vištiena gua – bao
Saldžiarūgštė vištiena gua – bao

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
300 gramų vištienos filė
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
Marinatui:
1 šaukštas medaus
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštelis ryžių acto
0.5 šaukštelio malto imbiero
Padažui:
3 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai vandens
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai rudojo cukraus
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek sezamo sėklų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Marinatui sumaišome medų, sojos padažą, ryžių actą ir maltą imbierą.

2.
Vištienos filė supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Užpilame marinatu ir pamarinuojame apie 30 min.

3.
Apvoliojame kukurūzų krakmole. Man patinka vištieną sudėti į maišiuką, užberti krakmolu, į jį pripūsti oro, užrišti ir gerai pakratyti. Tada vištiena tolygiai pasidengia krakmolu.

4.
Gabalėlius apkepame aliejuje. Jeigu vištienos daug, o keptuvė nedidelė, kepame per kelis kartus, kad būtų vienas sluoksnis vištienos keptuvėje.

5.
Padažui kitoje keptuvėje sumaišome sojos padažą, actą, vandenį, krakmolą, cukrų. Paverdame, maišant, kad pradėtų tirštėti. Suberiame vištienos gabalėlius. Išmaišome ir pakaitiname, kad skoniai susidraugautų. Pabarstome sezamo sėklomis.

6.
Valgome su ryžiais.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-06-12 21:00 · 417 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt