INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
1 saujelė svogūnų laiškų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek maltų džiūvėsėlių
šiek tiek sezamo sėklų
Padažui:
125 mililitrai sultinio (arba vandens)
80 mililitrų sojos padažo
80 mililitrų medaus
60 mililitrų baltojo vyno acto
60 gramų rudojo cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas vandens
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis imbiero
1 šaukštelis pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais vienodais gabalėliais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2.
Kiekvieną gabalėlį apvoliokite džiūvėsėliuose, sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
3.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minutes.
4.
Padažui: į priekaistuvį pilkite aliejų, sutrintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, aštrų pomidorų padažą ir pakepkite keletą sekundžių. Tuomet pilkite vištienos sultinį arba vandenį, sojų padažą, medų, actą, suberkite rudąjį cukrų, išmaišykite ir palaukite kol užvirs.
5.
Atskirame dubenėlyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu ir supilkite į padažą. Šiek tiek dar pavirkite.
6.
Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį ir sumaišykite su padažu. Užberkite sezamo sėklų ir svogūnų laiškų.
7.
Patiekite su ryžiais ir idealiai čia tiko raudonosios paprikos (tiek žalios, tiek marinuotos).