INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
150 gramų grietinės (18 proc. riebumo)
200 gramų sviesto (arba margarino)
3 vienetai kiaušinių
Įdarui:
500 gramų kiaulienos (naudojau šoninę)
4 vienetai svogūnų
2 vienetai sultinio kubelių (kokybiškesnio, natūralesnio)
100 mililitrų vandens (verdantis)
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šaltą sviestą supjaustome kubeliais ir pirštais triname su miltais iki kol susidarys smulkūs trupinukai.
2.
Atskirame indelyje paplakame kiaušinius su grietine ir druska. Plakinį supilame į miltų ir sviesto trupinius. Viską gerai išminkome, o tada suspaudžiame į rutulį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame kambario temperatūroje 2 valandoms.
3.
Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Sultinio kubelius ištirpiname verdančiame vandenyje, įberiame pipirų. Viską išmaišome.
4.
Iš tešlos formuojame vienodo dydžio gumulėlius. Kiekvieną iškočiojame, įdedam po gerą šaukštą įdaro ir suformuojame kibinus.
5.
Kibinus dudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Patarimai:
•
Esu kepusi kibinus aibę kartų ir pastebėjau, kad labiausiai į tešlą tinka butent 18% grietinė. Tešla gaunasi elastingesnė ir išsikočioja plonai bei neįplyšta.