INGREDIENTAI: 0.5 vieneto iceberg salotų
1 vienetas apelsinų
1 sauja gražgarsčių
80 gramų kalakutų kumpelių (kepto)
1 žiupsnelis druskos
Užpilui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Salotas nuplauname ir suplėšome. Kalakuto kumpį supjaustome juostelėmis.
2.
Apelsiną nulupame (nulupdami baltą dalį, paliekame tik minkštimą), išskirstome skiltelėmis ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
3.
Užpilui sumaišome medų, garstyčias, citrinų sultis, aliejų.
4.
Į salotinę dedame salotas, gražgarstes, kumpį, apelsiną. Apšlakstome padažu, pagardiname druska.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!