TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Naminiai kibinai su malta mėsa
Naminiai kibinai su malta mėsa

Porcijų skaičius: 17


INGREDIENTAI:
Tešlai:
800 mililitrų kvietinių miltų
200 gramų kepinių margarino
200 gramų grietinės (naudojau 40% riebumo)
3 vienetai kiaušinių
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo
2 vienetai svogūnų
1 vienetas sultinio kubelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai miltus su margarinu rankomis triname, kol atrodys kaip trupiniai. Įmušame kiaušinius, sudedame grietinę. Minkome tešlą iki vientisos konsistencijos ir dedame 30 min į šaldytuvą, kad atvėstų.

2.
Įdarui supjaustome smulkiai svogūnus.

3.
Faršą sumaišome su pjaustytais svogūnais, įtrupiname sultinio kubelį, pagardiname druska ir pipirais. Išmaišome.

4.
Jau paruoštą tešlą minkome. Darbo stalą pabarstome miltais. Gnybiame po gabalėlį tešlos ir kočiojame apvalų blynelį. Dedame po šaukštą įdaro, sulenkiame, suspaudžiame viršuje ir gražiai užlankstome.

5.
Dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min., kol gražiai paruduos.




admin · 2022-06-16 00:00 · 290 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt