INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos šlaunelių mėsos (arba krūtinėlių)
1 vienetas apelsinų (vidutinio dydžio)
50 gramų marinuotų jalapenų (kitaip - čipotle paprikos)
4 skiltelės česnako
1.5 šaukšto rudojo cukraus (arba medaus ar klevų sirupo)
1.5 šaukšto obuolių acto (arba vyno ar balzaminio acto)
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
2 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į elektrinio trintuvo indą dėti visus ingredientus, išskyrus vištieną. Sutrinti.
2.
Paruoštą marinatą supilti ant vištienos ir gerai išmaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų (arba sudėti marinatą su vištiena į šaldymui skirtą maišelį ir gerai papurtyti). Palikti šaldytuve bent 8 valandoms.
3.
Aš vištieną kepiau griliuje apkepdama iš abiejų pusių, bet galite kepti ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (idealu - ant orkaitės grotelių) ar tiesiog keptuvėje. Vištiena bus iškepusi, kai storiausioje kepsniuko vietoje temperatūra sieks 74 C laipsnius.
4.
Patiekdama aš vištieną pagardinau smulkintu ananasu ir kalendromis, bet tas nebūtina.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!