INGREDIENTAI: 10 vienetų obuolių
5 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
165 gramai sviesto (arba kepinių margarino)
1 stiklinė cukraus (apytikriai, pagal skonį)
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ar kepinių margariną ištirpinkite ir palikite atvėsti.
2.
8 obuolius nulupkite (kitus pasilikite papuošimui), supjaustykite nedideliais gabalėliais, įberkite cinamono ir išmaišykite.
3.
Į kitą indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite tol, kol masė padidės 3 kartus. Į kiaušinių masę lėtai plakdami supilkite sviestą ir toliau plakite iki vientisos konsistencijos masės.
4.
Persijokite miltus su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą, įdėkite grietinės ir lėtai išplakite.
5.
Į tešlą sudėkite obuolius ir šaukštu juos įmaišykite.
6.
Kepimo skardą ištepkite sviestu ar išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
7.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-45 min. Kai lieka maždaug 10 minučių kepimo, supjaustykite likusius obuolius skiltelėmis ir išdėliokite ant pyrago, pabarstykite vaniliniu cukrumi.