INGREDIENTAI: 300 gramų miltų (naudojau pilno grūdo)
150 gramų moliūgų (gryno svorio)
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 sauja moliūgų sėklų (nebūtina)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis malto imbiero
šiek tiek vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100 gramų saldainių (spalvotų, šokoladinių, galima ir nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpiname ir leidžiame atvėsti.
2.
Į dubenį dedame tirpintą sviestą, cukrų, vanilės ekstraktą ir kiaušinį. Išmaišome, kol masė taps vientisa.
3.
Sudedame miltus, kepimo miltelius, druską cinamoną, imbierą. Dar kartą viską gerai išmaišome, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
4.
Į gautą masę sudedame įtarkuojame moliūgą, dedame dalį moliūgų sėklų, išmaišome.
5.
Naudodami valgomąjį šaukštą suformuojame vieno šaukšto dydžio rutuliukus ir dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Spusteliajeme šaukštu, kad sausainiai taptų plokšti. Sausainių viršų papuošiame saldainiais ir likusiomis moliūgų sėklomis.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol sausainiai gražiai paruduos.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.