INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
100 gramų varškės
100 gramų pieno
5 gramai liofilizuotų burokėlių milteliai (nebūtina)
pagal skonį druskos
Įdarui:
200 gramų jautienos išpjovos
50 gramų rausvųjų svogūnų
1 vienetas kiaušinių
5 gramai petražolių
2 gramai peletrūno
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulvės smulkiai sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, o paliekamas pastovėti, kol nusistovės krakmolas.
2.
Nedelsiant užverdamas pienas, kuriuo užplikomi bulvių tarkiai. Į juos sudedami džiovinti burokėliai ir gerai pertrinta varškė. Viskas gerai išmaišoma ir pagal skonį pagardinama druska.
3.
Įdarui jautienos išpjova supjaustoma mažais kubeliais ir sumaišoma su smulkiai pjaustytais svogūnais, kiaušiniu ir smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Pagardinama druska bei pipirais.
4.
Iš bulvių masės formuojamas paplotėlis, jo viduryje dedama įdaro ir rankomis užspaudžiama, suformuojant norimo dydžio cepeliną.
5.
Cepelinai dedami į verdantį pasūdytą vandenį. Verdama 20-30 minučių, priklausomai nuo cepelinų dydžio.
6.
Cepelinus labai tinka tiekti su šiuo kumpio padažu.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.