TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Lietiniai su sūdyta lašiša ir varške
Lietiniai su sūdyta lašiša ir varške

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
Tešlai:
130 mililitrų pieno
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
30 gramų sviesto
2 šaukštai karotino aliejaus
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus
Įdarui:
110 gramų varškės 9%
60 gramų lašišos filė
20 gramų grietinės, 30% riebumo
8 gramai pipirų
4 gramai krapų
2 gramai citrinų sulčių
2 gramai druskos
2 gramai petražolių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberiu miltus, cukrų ir druską, viską permaišau. Atskirai supilu pieną ir karoteno aliejų, kiaušinį, ant viršaus persijoju per sietelį sumaišytus birius produktus. Viską maišau, kol nelieka gumuliukų. Sudedu ištirpintą, šiltą, bet neperkaitintą sviestą ir dar kartą viską permaišau.

2.
Lietinius kepu iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje, įpilu aliejaus. Į keptuvę pilu samtelį tešlos, keptuvę pasukioju, kad tešla pasiskirstytų ir palieku kepti. Kai paviršius apdžiūna, blyną atsargiai apverčiu ir pakepu dar minutę.

3.
Lašišos filė įtrinu prieskoniais (druska, juodais maltais pipirais). Pašlakstau natūraliomis citrinų sultimis ir puse stambiai smulkintų krapų.

4.
Įdarui smulkintas petražoles, smulkintus krapus, juodus grūstus pipirus, pjaustytą šiaudeliais sūdytą lašišą, grietinę, sudedu į pertrintą per sietelį varškę. Viską gerai išmaišau.

5.
Į kiekvieną blynelį tolygiai dedu įdaro, sulankstau į trikampio formą, ir apkepu iš abiejų pusių vidutiniškai kaitrioje įkaitintoje keptuvėje.




admin · 2022-06-18 00:00 · 303 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt