INGREDIENTAI: Faršui:
800 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis prieskoninių žolelių
Padažui:
200 gramų pievagrybių
200 mililitrų grietinėlės
200 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 šaukštas kukurūzų miltų
1 šaukštelis prieskonių (padažams)
1 skiltelė česnako
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Pabarstymui:
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1 šaukštas svogūnų laiškų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į maltą kalakutieną mušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, pagardiname druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.
2.
Gerai išmaišome. Gnybiame faršo ir delnais formuojame nedidelius kukulius.
3.
Puode įkaitiname aliejų. Sudedame kotletus ir apkepame iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Atidedame į šalį.
4.
Morką sutarkuojame, svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais. Pievagrybius perpjauname per pusę.
5.
Tame pačiame puode sudedame ir pakepiname smulkintas daržoves, pievagrybius. Pabarstome kukurūzų miltais, padažų prieskoniais, druska. Išmaišome ir pakepiname 1 min. Supilame grietinėlę ir vandenį. Gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Pakaitiname keletą minučių. Sudedame kukulius ir patroškiname apie 10 min. Pabarstome žalumynais.
6.
Valgome su bulvių koše.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!