INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų miltų
125 gramai varškės
100 mililitrų aliejaus (bekvapio)
100 mililitrų pieno
75 gramai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų rabarbarų
125 gramai rudojo cukraus
1 šaukštas krakmolo
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį migdolų drožlių
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Rabarbarus nuvalom, supjaustom gabalėliais maždaug 1 centimetro, suberiam į nedidelį puodą ir užbėrę cukrumi kaitinam, kol cukrus ištirps ir rabarbarai keisdami spalvą pradės karamelizuotis, truputį paminkštės. Pabaigoje, maišant, per sietelį įsijojam krakmolą ir užverdame. Paliekame atvėsti.
2.
Į dubenį beriam miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir permaišom. Į šiuos produktus dedam pertrintą varškę, pilam aliejų ir pieną, greitai užminkom tešlą. Tik neminkom ilgai, nes pradės lipti prie rankų.
3.
Ant miltuoto stalo kočiojam tešlą iki maždaug 0.5 centimetro storio, supjaustom kvadratais, įdedam įdaro, kraštelius patepam kiaušiniu, sulenkiam trikampiu ir užspaudžiam.
4.
Bandeles dedam į kepimo popieriumi išklotą kepimo fomą, aptepam kiaušiniu ir apibarstome migdolų plokštelėmis. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduos. Pravėsusias skareles apibarstome miltiniu cukrumi.