INGREDIENTAI: 250 mililitrų kokosų pieno (galima keisti ožkos ar augaliniu)
190 gramų miltų (naudojau 60g speltos viso grūdo, 2 v.š. avižinių, o likę - kvietiniai)
3 šaukšteliai čija sėklų
3 šaukšteliai klevų sirupo (ar kitokio saldumo)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis citrinų sulčių
0.5 šaukštelio cinamono
3 lašai vanilės esencijos
šiek tiek aliejaus (ar sviesto kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sumaišom sausuosius produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Įpilam kokosų pieną ir gerai išmaišom, kad neliktų gumulėlių (aš naudojau blenderį). Pagardinam klevų sirupu, vanile ir citrinos sultim. Sumaišom ir paragaujam, ar skanu. Jei neskanu, pakoreguojam sirupu arba citrina.
2.
Įmaišome į tešlą Chia ir paliekam pusvalandžiui, kad sėklos pabrinktų.
3.
Kepam ant truputį mažesnės nei vidutinė ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės arba kol iškeps.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!