INGREDIENTAI: 4 vienetai vištienos krūtinėlės
450 gramų smidrų
70 gramų citrinų sulčių
50 gramų medaus
1 vienetas citrinų
3 šaukštai sojos padažo
3 skiltelės česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį kaparėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitės lentyną išdėliokite iki orkaitės vidurio. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C | 400°F.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi arba folija, aptepti aliejumi.
3.
Vištieną supjaustyti juostelėmis, sudėti ant kepimo formos. Pabarstyti druska, maltais pipirais ir rūkytos paprikos milteliais.
4.
Į dubenį pilti citrinos sultis, dėti medų, pilti sojų padažą, įspausti česnaką (galima smulkiai sukapoti), berti druską ir pipirus. Gerai išmaišyti. 3/4 (kiek daugiau nei pusę kiekio) paruošto padažo užpilti ant vištienos.
5.
Citriną supjaustyti griežinėliais. Į kepimo formą prie vištienos sudėti citrinos griežinėlius ir kaparėlius. Uždengti folija.
6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių.
7.
Smidrus nuplauti, nupjauti kotelius.
8.
Atidengti foliją, išdėlioti smidrus aplink vištieną. Apšlakstyti likusiu medaus ir citrinų padažu, smidrus pabarstyti druska ir pipirais, paprikos milteliais.
9.
Dar kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 7 - 10 minučių iki kol vištiena taps auksinės spalvos ir smidrai iškeps.