INGREDIENTAI: 250 gramų vyšninių pomidorų
150 gramų mocarela sūrio (mažais rutuliukais)
1 pundelis baziliko lapelių
pagal skonį balzamiko kremo
Marinatui:
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis citrinų sulčių
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 lapelis baziliko (didesnio arba 2 mažesnių)
1 žiupsnelis druskos (naudojau "Maldon" jūros druskos dribsnius)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Marinatui į dubenį supilkite aliejų, citrinų sultis, įspauskite česnako, įberkite druskos, aitriosios paprikos dribsnius ir išmaišykite.
2.
Baziliko lapelius suplėšykite, suberkite į dubenį su marinatu. Sudėkite mocarelos sūrį. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje bent valandą, o jei įmanoma, uždenkite ir laikykite šaldytuve 24 valandas.
3.
Sūrį išimkite iš marinato, o patį marinatą pasilikite, jo neišpilkite.
4.
Pomidorus supjaustykite.
5.
Į lėkštę dėkite pomidorus, mocarelos sūrį, užpilkite 2 - 3 šaukštus marinato ir išmaišykite. Užberkite žiupsnelį druskos, sudėkite baziliko lapelius, pašlakstykite balzamiko kremu ir patiekite.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!