TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Pikantiška granola keptuvėje



INGREDIENTAI:
100 gramų avižinių dribsnių (pilno grūdo)
50 gramų anakardžių riešutų
50 gramų pekano riešutų (arba graikiniai riešutai)
40 gramų moliūgų sėklų
30 gramų sezamo sėklų
2 šaukštai skysto medaus
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba ghee sviesto ar kokosų aliejaus)
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus (jei reikia, medų prieš tai pakaitinkite, kad suskystėtų). Avižos ir riešutai turėtų būti gerai sudrėkę nuo skystų ingredientų.

2.
Gerai įkaitinkite keptuvę storu dugnu, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir suberkite paruoštą mišinį.

3.
Kepkite apie 15 minučių, nuolat pamaišydami, kad riešutai ir avižos nesudegtų. Jei reikia, ugnį dar šiek tiek sumažinkite. Granola bus paruošta, kai riešutai ir avižos bus gražiai pageltę ir malonaus kvapo.

4.
Paruoštą granolą paskleiskite ant kepimo popieriaus ir palikite pravėsti.

5.
Ataušusią sulaužykite mažesniais gabaliukais ir sudėkite į sandarų indą.

6.
Granolą naudokite salotoms, sriuboms gardinti ar tiesiog kaip nesaldų užkandį.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2022-06-21 06:00 · 315 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt