INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
150 gramų kvietinių miltų
60 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio druskos
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite į dubenį, pašlakstykite citrinų sultimis, įberkite cinamono ir išmaišykite.
2.
Kambario temperatūros sviestą įdėti į dubenį, aš sviestą kelioms sekundėms įdėjau į mikrobangų krosnelę, kad dar labiau suminkštėtų. Į dubenį su sviestu suberkite cukrų ir gumine mentele gerai išsukite.
3.
Į dubenį su sviestu įmuškite kiaušinį, įberkite vanilinį cukrų, druską ir gerai išmaišykite. Tuomet įsijokite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. Tešla turi būti lipni ir tiršta.
4.
Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišykite supjaustytus obuolius, kad obuolių kubeliai tolygiai pasiskirstytų tešloje.
5.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dėkite po šaukštą tešlos vienam sausainiui. Man patogiausia buvo šaukštu atgnybti tešlos, kad tešla neliptų, sudrėkinti jas vandeniu ir tuomet suformuoti nedidelius paplotėlius. Tarp sausainių palikite tarpelius, nes kepant sausainiai padidės.
6.
Kepkite įkaitintoje iki 180°C temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių.
7.
Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!