INGREDIENTAI: 250 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų morkų
100 gramų grietinės, 30% riebumo
100 gramų džiovintų abrikosų
80 gramų cukraus
50 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išplakti (apie 4-5 min elektriniu plakikliu).
2.
Į kiaušinių - cukraus masę supilti aliejų, grietinę, suberti sijotus miltus su kepimo milteliais ir viską dar kartą gerai išmaišyti kad neliktų sausų miltų.
3.
Į paruoštą tešlą sudėti smulkiai tarkuotas morkas ir pjaustytus džiovintus abrikosus. Dar kartą gerai išmaišyti ir supilti į kepimo formą.
4.
Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje – 200 C laipsnių temperatūroje 45-50 min.