INGREDIENTAI: 3 vienetai bananų (gerai prinokusių)
200 mililitrų migdolų pieno
160 gramų pilnagrūdžių avižų dribsnių
120 gramų žemės riešutų sviesto
70 gramų avižinių miltų
25 gramai klevų sirupo (arba pagal skonį, galima keisti kitu saldikliu)
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio malto muskato
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (formai aptepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šakute sutrinkite nuluptus bananus iki vientisos masės.
2.
Atskirame dubenyje sumaišykite riešutų sviestą su klevų sirupu. Gautą masę sumaišykite su bananų masę ir išmaišykite. Sudėkite dribsnius, avižinius miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, supilkite migdolų pieną ir viską gerai išmaišykite.
3.
Formelę ištepkite aliejumi (naudojau stačiakampę formą 11×22 cm) ir sudėkite tešlą, išlyginkite.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių, su mediniu smeigtuku patikrinkite ar keksas jau iškepė ir pagaliukas neaplimpa tešla.
5.
Palaukti, kol atvės ir tuomet skanauti!
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!