INGREDIENTAI: 2 kilogramai cukraus
500 gramų pušų kankorėžių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Medui tinka tik nedideli kankorėžiai, iki 4 cm ilgio, minkšti, lengvai perpjaunami. Surinktus kankorėžius kruopščiai perrinkite, pašalinkite visus spyglius, lapų likučius, apvalykite ir labai gerai išplaukite.
2.
Kankorėžius supilkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad jie būtų apsemti per daugmaž 1 cm. Geriausiai tam tinka emaliuotas puodas.
3.
Užvirkite, o tada nuimkite nuo ugnies, supilkite kilogramą cukraus ir palikite pastovėti per naktį.
4.
Kitą dieną užvirkite, supilkite dar 1 kilogramą cukraus ir palikite pastovėti parai.
5.
Tada viską gerai pavirkite ir dar karštą nukoškite bei sirupą supilstykite į švarius, pakaitintus stiklainius. Stiklainius užsukite švariais, sandariais dangteliais, o tada apverskite dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.
6.
O pačius kankorėžius išdėliokite ant kepimo popieriaus ir palikite sausoje, šiltoje vietoje išdžiūti - bus puikūs kankorėžių cukatai!