INGREDIENTAI: 250 gramų miltų
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
2 vienetai bananų (gerai prinokusių)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
Kremui:
200 gramų cukraus pudros
100 gramų sviesto
1 šaukštas medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki purumo (kol masė pabals ir jos tūris padidės 2-3 kartus).
2.
Supilame ištirpintą ir atvėsintą sviestą, išmaišome. Įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu (maišome tik tiek, kad neliktų sausų miltų gumuliukų, bet tešlos nepermaišome). Įmaišome smulkiais gabaliukais supjaustytus bananus.
3.
Tešlą paskirstome po keksiukų formeles, užpildydami po 2/3 formelės, ir kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol keksiukų viršus bus gražiai auksinis, o į keksiuko vidurį įsmeigę medinį pagaliuką jį ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla.
4.
Iškepusiems keksiukams leidžiame visiškai atvėsti, o tada puošiame kremu.
5.
Kremui mikštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakame su cukraus pudra ir medumi. Iš pradžių prieš plakant visus ingredientus truputį pamaišykite šaukštu, tada mikseriu plakite mažiausiu galingumu iki cukraus pudra įsimaišys į sviestą, o tada galingumą padidinkite ir dar plakite, kol viskas susimaišys labai gerai, masė taps puresnė. Plakdami vis nukrapštykite indo kraštus, jog ant jų nebūtų neišsiplakusio kremo likučių. Plakimas užtruks, iš pradžių atrodys, jog niekas nesimaišo, bet čia reikia tik trupučio kantrybės. Jeigu suplaktas kremas atrodytų kiek per sausas, galite įpilti šlakelį pieno ir dar kartą perplakti.
6.
Kremą dedame į konditerinį maišelį ir juo padengiame kiekvieną keksiuką. Papuoštus keksiukus dar gali pabarstyti trupučiu cinamono ir įsmeigti po riešuto puselę ar banano griežinėlį.